Geslaagde eerste aangepaste vierdaagse Appingedam

Delfzijl - De eerste aangepaste Avond4daagse in Appingedam heeft vorige week liefst 43 deelnemers met een verstandelijke beperking getrokken.

Ze legden per avond twee kilometer af. Er kan worden teruggekeken op vier geslaagde avonden met veel plezier en mooie ontmoetingen tussen deelnemers en vrijwilligers.

In november 2016 is het project KERNgezondgestart in Appingedam. Binnen het project, dat wordt uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen, worden diverse activiteiten georganiseerd met als doel het gezonder maken van mensen met een verstandelijke beperking.

De Nicolaïkerk in Appingedam was tijdens de 4daagse telkens het verzamel- en vertrekpunt. Deelnemers konden op de helft van het parcours genieten van een korte drinkpauze, om vervolgens hun weg te vervolgen richting finish, die overigens door allen trots werd gehaald.

Op donderdagavond 22 juni werden de deelnemers in busjes naar Borgshof in Farmsum gebracht voor de officiële, feestelijke intocht van Delfzijl. Vervolgens ontvingen alle deelnemers hun welverdiende medaille op de atletiekbaan.