Profcontract Daniël van Kaam bij de FC

DELFZIJL - Daniël van Kaam heeft vrijdag, exact op zijn 17e verjaardag, zijn handtekening gezet onder zijn eerste profcontract bij FC Groningen.

De voetballer uit Delfzijl gaat hiermee een overeenkomst met de club aan voor een periode van drie jaar.

„Een waardering en beloning voor de manier en wijze waarop ik de afgelopen jaren voetbal en mezelf laat zien bij de club,” aldus Daniël. „Mijn techniek en inzicht zijn mijn sterke punten, maar natuurlijk kan en moet ik op alle punten mezelf nog verbeteren,” De creatieve middenvelder heeft met name het afgelopen half jaar veel wedstrijden gespeeld en is met de FC onder 17 jaar gepromoveerd naar de eredivisie. Daniël heeft EK-kwalificatie wedstrijden gespeeld met het Nederlands elftal onder 17 jaar en heeft zich daarna aangesloten bij FC Groningen onder 19 jaar, dat kampioen werd.

Dat smaakt naar meer. „Het contract zie ik dan ook als een eerste stap naar mijn volgende doel: aansluiten bij de eerste selectie van FC Groningen om daarna zo snel mogelijk mijn debuut in het Noord Lease stadion te mogen maken.”

Daniël is begonnen te voetballen op zijn vijfde jaar bij v.v. Appingedam, waar hij tot en met de E-junioren heeft gespeeld. In zijn laatste jaar werd hij met zijn team kampioen van de hoofdklasse. Bij v.v. Appingedam viel hij op bij de scouts van de FC. Vanaf zijn negende jaar ging Daniel al één keer per week trainen bij FC Groningen, terwijl hij zijn wedstrijden speelde bij v.v.Appingedam. Na twee jaar kon hij instromen in het jongste team van de club: D2 (<12 jaar).

Ook bij de FC liet Daniël zijn talent zien, waardoor de club hem vervroegd liet doorstromen naar een elftal met jongens die ouder zijn dan Daniël zelf. „Elk jaar vallen er spelers af en komen er nieuwe spelers bij, de selecties veranderen continu. Ik mocht echter steeds blijven.”

Inmiddels voetbalt hij alweer zes jaar bij de Trots uit het Noorden en is hij ook jeugdinternational.

Dromen en ambities heeft Daniël nog genoeg. ‘Mijn uiteindelijke ambitie is om te spelen in een grote competitie in het buitenland, Arsenal staat daarbij wel hoog op mijn verlanglijstje’.