Jong SBE opgericht

DELFZIJL - Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE) heeft donderdag een nieuw netwerk voor jonge professionals opgericht: Jong SBE.

Jong SBE is een initiatief van een aantal medewerkers van leden van SBE, de belangenvereniging voor de bedrijven in de Eemsdelta. “Als ik in de Randstad zeg dat ik in Delfzijl werk, krijg ik regelmatig meewarige reacties. Het wordt tijd om iets aan dat beeld te doen,” zegt Marleen Lenting van Siri Marine, de kersverse voorzitter van de club. “Daarnaast is er ook geen alternatief in de regio. Onze generatie heeft deze regio zo veel te bieden en omgekeerd kan je in deze regio een prachtige carrière opbouwen. Ik nodig iedereen uit om zich bij ons aan te sluiten.”

Jong SBE richt zich op professionals tot en met 39 jaar die werken bij de leden van SBE. In Nijlicht in de Eemshaven is de aftrap gegeven. De nieuwe leden gaan zelf bepalen waar ze zich mee bezig willen houden. SBE-directeur Frans Alting; “Ik wil zo veel mogelijk nieuwe dynamiek de ruimte geven. Ik verheug me enorm op de komende tijd en ben heel nieuwsgierig waar Jong SBE over een jaar staat. Maar ik ben ervan overtuigd dat we hiermee de regio meer gezicht geven, aantrekkelijker maken voor jonge professionals”.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via: info@jongsbe.nl of 0596-634030.