Voorstelling Koning van het Grasland

VIERHUIZEN - Komende zomer brengen Toneelgroep Jan Vos en stichting Pier21 brengen komende zomer de voorstelling Koning van het Grasland.

De voorstelling staat van 16 tot en met 20 augustus in Ellerhuizen en 23 tot en met 25 augustus in Vierhuizen. Het gaat over boeren en wordt ook bij boeren gespeeld. De hoofdrollen zijn voor: Joop Wittermans, Trudi Klever, Helmert Woudenberg en Marcel Faber. De online kaartverkoop loopt dusdanig goed - 8000 kaarten verkocht -dat er al extra voorstellingen zijn toegevoegd.

Koning van het Grasland is in première gegaan in het Friies Grouw. op De locatie-theaterproductie is tot en met september in heel Noord-Nederland te zien. De productiekracht en het netwerk van Pier21 (bekend van De Emigrant en Feteranen) wordt gekoppeld aan de artistieke inbreng en ervaring van toneelgroep Jan Vos (eerder onder andere Mansholt).

In de voorstelling staat de gecompliceerde verhouding tussen mens en natuur centraal. We zien de strijd van de boer, die zich als eenzame ondernemer staande probeert te houden op de wereldmarkt. En die van de grutto, die zich uit alle macht probeert aan te passen aan een snel veranderende biotoop. ‘Koning van het Grasland’ wordt gespeeld op boerenerven in de drie noordelijke provincies.

Decorontwerpster Ellen Klever ontwierp een mobiel theater, dat publiek en spelers beschutting biedt, zonder dat het uitzicht op het landschap wordt verstoord. ‘Koning van het Grasland’ maakt deel uit van Celebrating Diversity, programmalijn van Leeuwarden-Fryslân Culturele hoofdstad van Europa.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.pier21.nl en www.toneelgroepjanvos.nl.