Merel en Daan in prijzen Kunstbende

WOLDENDORP - Drie van de zes deelnemende acts van Kunstbende Groningen zijn zaterdag in de prijzen gevallen op de landelijke finale van Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam. Daan Bakker (15 jaar, Woldendorp) won de derde prijs in de categorie Film en Merel Bakker (14 jaar, Uithuizen) won de derde prijs in de categorie Muziek.

Sterre Wolthers (17 jaar, Haren) won de tweede prijs in de categorie Taal.

Ruim 200 jongeren streden om de prijzen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. Na een lang beraad heeft de vakjury de winnaars gekozen.

De film Goodle043 van Daan Bakker is een komische animatie in western-style. In de film Super Sheriff Marty showt hij al zijn animatieskills.

Merel Bakker si als Merulsa een akoestische singer-songwriter in het genre easy listening. Het publiek was geboeid door haar optreden, met het nummer Every Day.

Daan, Merel en Sterre wonnen eerder dit jaar, op 26 maart 2017, de regiofinale van Kunstbende in poppodium Simplon in Groningen. Samen met theatermaakster Jorien Lourens (16 jaar, Eenrum), beeldend kunstenaar Hille Dussel (18 jaar, Groningen) en Mode duo Dagmar Kuipers en Floor Stuive (18 jaar, Stadskanaal) verdedigden zij de eer van Groningen op de landelijke finale van Kunstbende.

De winnende acts (1, 2 en 3 van elke categorie) zijn deze week terug te zien op YouTube.