Zilveren Prokkel voor NOVO

Delfzijl - De NOVO heeft vrijdag in Utrecht een Zilveren Prokkel gewonnen in de categorie Prokkelen in de samenleving.

De organisatie ontving de onderscheiding voor het organiseren van theaterworkshops in Appingedam, Delfzijl, Uithuizen en Winsum. Deze workshops waren voor cliënten en begeleiders, inclusief een kleine voorstelling voor de buurt en/of bekenden. Humanitas DMH won de Zilveren Prokkel in de categorie Innovatief. In Froombosch werd een workshop georganiseerd om kennis te maken met vooroordelen en misverstanden die leven tussen politieagenten en jongeren met een leerachterstand.

De Gouden en Zilveren Prokkels zijn de prijzen voor initiatieven die leiden tot een ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. In drie categorieën zijn de prijzen uitgereikt, door de winnaars van vorig jaar.

De jury vindt het mooi om te zien dat de Prokkelweek wordt gebruikt als startpunt voor meer duurzame verbindingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Steeds vaker nemen mensen met een beperking zelf het initiatief om activiteiten te organiseren. Ook wordt steeds vaker een groot deel van de gemeenschap betrokken bij het slagen van een Prokkel.