Tweede plaatsen roeiers Neptunus op Bosbaan

DELFZIJL - De roeiers van Neptunus hebben het seizoen afgelopen weekend op de Bosbaan in Amsterdam afgesloten met een paar prima podiumplaatsen.

Eva Griep debuteerde in het meisjes 16 veld als voorproefje op het volgende jaar. Na de eerste 1000 meter voorop gevaren te hebben moest zij uiteindelijk genoegen nemen met een knappe tweede plaats in haar wedstrijd met ruime voorsprong op nummer drie. Voor Maarten Veninga gold hetzelfde. Ook hij startte als veertienjarige in het Jongens 16 veld. Het grootste deel van de wedstrijd lag hij op een derde plaats maar door een sterk eindschot wist hij het puntje van de boot als tweede over de lijn te drukken.

Jan Huib Veninga startte dit weekend in maar liefst vier verschillende boottypes. In de skiff wist hij zich na een matige start langzaam terug te vechten vanaf de laatste plaats. Door een prima tweede helft van de wedstrijd werd hij uiteindelijk tweede in een wedstrijd met daarin vijf van de zes finalisten van het NK. In de dubbelvier wist Veninga met roeiers van andere clubs de eerste plaats te behalen.