Maurice Smit wint weer Lopster Torenloop

LOPPERSUM - Maurice Smit uit Delfzijl heeft zaterdag de Lopster Torenloop op zijn naam geschreven.

De atleet van AV Fivelstreek won vorig jaar ook al. Een kleine 250 sportievelingen deden aan de 12e editie mee. Even na vijven werd door een kleine 150 recreatieve en wedstrijdlopers op een zonovergoten marktplein aan de 5 en 10 km loop begonnen op het qua lengte nu kloppende parcours.

Maurice Smit had meer te duchten van de harde wind dan van de andere lopers en kwam in 35 minuten en 10 seconden over de finish, bijna tien minuten voor de nummer twee in het bij de senioren niet al te sterke deelnemersveld. In de oudere leeftijdscategorieën was het niveau aanmerkelijk hoger.

Bij de dames zegevierde Marjan Oostinga uit Eelde, in 40.21. Het zilver was voor de uit Assen afkomstige Liane de Wit (46.51) en het brons was voor Elise Kool (47.32) uit Loppersum.

Na afloop van het evenement ontving de organiserende MFAC Loppersum de complimenten en de waardering van de deelnemers en het publiek. Mede door het gegroeide aantal deelnemers kan MFAC Loppersum terugkijken op een zeer geslaagde dag. De uitslagen in de diverse categorieën zijn te vinden op uitslagen.nl.