Rust, Ruimte en Verstilling in Molen Adam

DELFZIJL - In de Molen Adam is van 9 juli tot en met 3 september het werk van de kunstenaars Joop Klompien en Zwanny Rijskamp te bezichtigen.

Klompien en Rijskamp kennen in hun respectievelijke werken gezamenlijke thema’s, waaronder een zachte verstilling die vanuit de geportretteerde objecten en landschappen voortkomt. Vanuit deze thema’s komt de naam van de huidige expositie voort.

Joop Klompien is in 1939 geboren te Ten Post. Hij heeft van 1963 tot en met 1968 de dagopleiding tot grafisch ontwerper gevolgd op de Kunstacademie Minerva te Groningen. Daarna heeft Joop als ontwerper gewerkt bij de uitgeverij Wolters-Noordhoff, als leraar tekenen voor de MAVO te Marum en als leraar reclame ontwerpen voor de School voor Detailhandel te Groningen. Verder heeft Joop zijn gehele leven getekend en geschilderd, waarbij de natuur als belangrijkste inspiratiebron gefungeerd heeft. Hij is een aantal jaren lid geweest van de kunstenaarsvereniging De Ploeg.

Zwanny Rijskamp, geboren te Stedum, tekent al sinds ze een kind is en is altijd geboeid geweest door mooie platen. Ook primitieve kunst is altijd een favoriet gebleken, nadat zij tijdens haar reizen hiermee in contact kwam. Zwanny zegt over haar werk dat zij hierin steeds meer een verstilde sfeer tracht te scheppen.