Het Wolkentheater naar AZC Delfzijl

DELFZIJL - Het rondreizend openlucht circusfestival van stichting Wolkentheater speelt 24 juli om 11.00 uur bij AZC Delfzijl.

Al bijna 25 jaar speelt het Wolkentheater voorstellingen voor vluchtelingenkinderen en omwonenden van AZC’s. Deze zomer verwelkomt de stichting zelfs haar 100.000ste bezoeker.

Kinderen nemen deel aan diverse workshops en zullen een fonkelnieuwe voorstelling bijwonen. Er wordt gecommuniceerd met gebaren, bewegingen en muziek zodat het toegankelijk is voor kinderen uit alle windstreken. De optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen en ze weer een lachend kind te laten zijn.

De oprichter van de stichting Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië, ondervond in 1992 dat de sober ingerichte AZC ‘s wel wat persoonlijke aandacht en positiviteit kunnen gebruiken. Dat greep Adrijan zo aan dat hij zijn leven wijdde aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater te steunen en kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes. Het gezelschap bestaat inmiddels uit professionele theaterdocenten, acteurs, poppenspelers, clowns, musici en andere gedreven mensen uit de theaterwereld. De stichting is nog nooit structureel gesubsidieerd door de overheid en is afhankelijk van donaties en giften.