IVAK-kantoor in Centrumkerk Delfzijl

DELFZIJL - gaat na de zomer verhuizen. Vanaf medio september is het kantoor van het IVAK te vinden in de Centrum Kerk aan het Molenbergplein in Delfzijl.

Na ruim tien jaar leegstand krijgt de Centrumkerk in Delfzijl een nieuwe functie als verzamelkantoor en plek voor concerten, workshops en andere activiteiten. Het uit 1830 stammende gebedshuis is verkocht aan makelaar Brandsma De Jong, die een kwart van van het pand zelf als kantoor gaat gebruiken. Verder komen er vier kantoorunits voor start-ups en flexwerkers.

Vanwege landelijke ontwikkelingen en bezuinigingen heeft het IVAK de afgelopen periode te maken gehad met een omvangrijke reorganisatie. De focus van de Stichting IVAK is meer dan voorheen gericht op cultuureducatie in het onderwijs. Verder wordt ondersteuning geboden amateurkunstbeoefenaars- en -verenigingen . Docenten krijgen de mogelijkheid om als zelfstandig ondernemer samen te werken met de nieuwe organisatie en de leslocaties te gebruiken.

In de gesprekken met Sjirk de Jong bleek er een wederzijdse klik te zijn. Naast het op deze prachtige plek vestigen van het IVAK kantoor, kan het IVAK, juist voor de activiteiten in de kerkzaal een toegevoegde waarde leveren, op het gebied van zowel amateurkunst en het onderwijs.