Benefietconcert Gevorg Aperánts levert ruim 2200 euro op

APPINGEDAM - Het benefietconcert van tenor Gevorg Aperánts, onlangs in de Nicolaïkerk in Appingedam, heeft €2.219,40 opgeleverd.

Het geld gaat naar het project Vakunis van het hulporganisatie Mensenkinderen in Nagorno-Karabach. „Dit is een geweldige bedrag,”reageert Gevorg. „Ik zou het publiek hartelijk willen bedanken voor hun aanwezigheid en hun gift, net als de medewerkers van de Nicolaïkerk en de leden van het Werkgroep Armenië voor hun ondersteuning bij het organiseren van het concert. Ik heb fijn samengewerkt met pianist Ties Molenhuis en hoop gauw weer met hem te kunnen werken. Het was voor mij een geweldige ervaring om weer in Appingedam op te treden en ik ben nu weer een concert aan het organiseren.”

De opbrengst van het concert, dat mede mogelijk gemaakt werd door het De SNS Fonds en de Hestia Fonds, voor het mogelijk maken van het benefietconcert wordt gebruikt om de familie Margaryan te helpen om een eigen veeteeltbedrijf te starten. Het gehele project zal € 4.225,- kosten, waarmee Mensenkinderen de familie Margaryan het volgende geven kan: 2 koeien, 5 schapen, 2 ton hooi en 200 kg gerst. Voldoende om in een jaar tijd een eigen veeteelt boerderij te kunnen starten.

Er is nog een tekort van € 2.005,86 tekort. Lezers die een steentje willen bijdragen kunnen een bedrag overmaken naar de bankrekening van Diaconie Protestantse Gemeente NL27FVLB0225356430 o.v.v. Vakunis.