Bands bijna rond voor Muziekfestival Delfzijl

DELFZIJL - Het programma van de zevende editie van het Muziekfestival Delfzijl, op zaterdag 23 en zondag 24 september, is bijna rond. Er zijn al vele topbands vastgelegd.

Het Muziekfestival Delfzijl is in de loop van de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste open lucht muziekfestival voor amateur blaas- en slagwerkmuziek in het noorden van Nederland.

Op zaterdag 23 september vindt ‘s vonds, na een dag van muziek in het centrum, op het Molenberplein de grote muziekshow plaats. Het wordt een hoogstand programma met dit jaar een internationaal tintje door deelname van het Trompetter Showkorps Leinegarde uit Duitsland. Daarnaast zijn er shows van zeer gerenommeerde korpsen van Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk, Show and Marchingband Exempel uit Exempel, Bicycle Showband Crescendo uit Opende en Mercurius uit Assen. Op het Molenbergplein zal weer een tribune beschikbaar zijn. Kaarten hiervoor komen direct na de zomervakantie in de voorverkoop beschikbaar.

Op zondag 24 september wordt vanaf 12:00 uur de Delfzielster Dweildag gehouden. Een bonte muzikale middag met 15 dweilorkesten die muzikaal de strijd aangaan. Zo zijn er ondermeer dweilorkesten uit Zwolle, het Friese Tijnje, Spijk en Drachten. Tijdens de Delfzielster Dweildag is er een grote braderie in het centrum van Delfzijl en ook vermaak voor kinderen.