Drie Spirit-leden volbrengen Vierdaagse

DELFZIJL - Drie leden van de wandelsportvereniging Spirit uit Delfzijl hebben op vrijdag de finish van de 101ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen in Nijmegen gehaald.

Janny Velema uit Wagenborgen liep voor de 25e maal de Vierdaagse, Joke Bos uit Farmsum deed dit voor de 20e maal en Jan Oolders uit Delfzijl voor de 17e keer.

Janny en Joke liepen beide de 30 km.-afstand en Jan Oolders elke dag 40 km.

Naast genoemde Spirit-leden haalden nog 38.409 dappere wandelaars de finish van deze zo bekende prestatietochten. In totaal 3.627 lopers moesten de strijd tegen de kilometers voortijdig opgeven, waarvan de meesten op de tweede wandeldag.

Het was een warme editie deze keer, echter op de derde wandeldag werden de lopers ’s morgens vroeg nog verrast door een fikse regenbui, die ruim een half uur duurde, waarna het nog geruime tijd dan weer droog was en dan weer regende. Daarna kwam de zon er weer bij en op de laatste dag konden de lopers onder zonnige (en op sommige plekken hete) omstandigheden de intocht op de Via Gladiola lopen om zich daarna moe maar voldaan af te melden op de start- en finishlocatie De Wedren.