Theo Dik prolongeert titel in 72e Schildweek

STEENDAM - De 72e editie van de Schildweek heeft, voornamelijk door ArtCarnivale, ruim 3000 bezoekers getrokken. De zeilers hebben alle weertypes en windsterktes gehad.

In totaal zijn er 9 wedstrijden gevaren en was het in diverse klassen tot op het laatste best spannend wie er met de hoofdprijs naar huis zou gaan. De zeilers waren enthousiast en lovend over de organisatie van de Schildweek. Het bestuur van Zeilvereniging Schildmeer ziet het aantal deelnemers de laatste jaren weer stijgen.

Theo Dik en Daniel Folkersma hebben hun Schildweektitel geprolongeerd in de 16m2 klasse. Het bleef tot het einde van de laatste wedstrijd spannend. Theo Helder en Mijke Wijnroks werden nummer twee en Coen van Beek en Guus Rademaker gingen met de derde prijs naar huis.

In de O-jol klasse die voor de tweede keer van de partij was, deden acht boten mee. Jan van Amerongen bleef Ward Boersma en Henk Mik voor.

In de Schakelklasse gingen Loes de Bruin en Joep van Meerwyk met de overwinning aan de haal. Robert Prak, Liza Jansma werden mipt tweede voor Geart-jacob de Jong, Tessa Yntema.

In de Laser 4.7 klasse heeft David van den Heuvel de Schildweek geenwonnen voor Stijn Beks en Monique Sabong.

Bij de jeugd hebben Jella-Rike Spijkervet, Beerd-luuk Spijkervede in de Flitsklass de hoofdprijs mee naar huis genomen, voor Jorrit van der Kooi, Coen Bijlsma en Pien Griepsma, Lieke Gerlofs. In de Flits C klasse was het tot aan de laatste wedstrijd erg spannend wie met de hoofdprijs naar huis zou gaan. Uiteindelijk zijn dat Lieke van der Kooi en Fenna Donker geworden voor Judith Jasper, Marieke Jasper. Als nummer drie eindigden Ilse en Arnoudt Reitsma.

In de Optimist A was Sophie Drenth de sterkste, voor Jasmijn Drenth en Stian Kruijer. In de B-klasse ging de hoofdprijs naar Max Cuperus, die 5 van de 9 races won, voor Justin Honkoop en Mieke de Jong.

De allerkleinsten (+/- 7 jaar) voeren hun eigen wedstrijden in de Optimist C klasse. Yvon de Jong ging hier met de hoofdprijs naar huis, gevolgd door Jan Drenth en Roos Huls.

De volgende Schildweek wordt gehouden van 20 tot en met 26 juli 2018.