Expositie Maria Hoeksema Stadskantoor Appingedam

APPINGEDAM - In het stadskantoor (gemeentehuis) van Appingedam zijn tot en met 29 september werken te zien van Maria Hoeksema.

Maria is afgestudeerd aan de Academie Minerva te Groningen in tekenen, schilderen en grafiek. In de loop der tijd heeft zij op verschillende locaties in Nederland geëxposeerd. Daarnaast is Maria sinds 2004 voorzitter van Stichting KunstSpoor in Stedum.

Over haar werk en zichzelf zegt Maria: „Hoewel ik mij aanvankelijk voornamelijk heb uitgedrukt in grafisch werk, heb ik mij ook steeds meer toegelegd op het schilderen. Ik werk veelal met een vrij sober kleurengamma. De directheid van de kwaststreek is voor mij een steeds belangrijker middel geworden om mijn gevoel over de werkelijkheid weer te geven. Het werk beweegt zich dikwijls op het snijvlak van afgeleide waarneming en abstractie. De werken die ik hier laat zien, zijn schilderijen die gaan over het landschap dat mij dagelijks omringt, daar waar ik woon. Het Groningse landschap, lieflijk met wuivende korenvelden in de zomer, ruwe donkere kleiklompen in de herfst en winter. Dit landschap wordt bedreigd, niet van boven, maar van onder, vanuit onze bodem. Vlak onder onze voeten, vlak onder onze huizen, onder onze dorpen en steden woedt een oorlog tussen de mens en de natuur.”

De expositie in de Kunsthal is te bezoeken tijdens de openingstijden van het stadskantoor.