Presentatie Zonnebloemauto tijdens Bie Daip

APPINGEDAM - Zonnebloem afdeling Appingedam introduceert tijdens het festival Bie Daip, in het weekend van 26 en 27 augustus, de Zonnebloemauto.

De Zonnebloem heeft sinds enige tijd aangepaste huurauto’s . Vanuit Groningen en Winschoten worden deze rolstoelhuurauto’s verhuurd aan rolstoel- en scootmobielgebruikers. In de auto is er plaats voor een rolstoelgebruiker en 4 medepassagiers. De Zonnebloemauto is er voor iedereen: je hoeft dus geen Zonnebloemdeelnemer te zijn. Ook is medewerking van een Zonnebloemvrijwilliger niet noodzakelijk. Het idee is dat iemand in alle vrijheid en onder eigen voorwaarden op pad kan.

Jaarlijks vindt in deze periode zomerloterij plaats. De lotenverkoop duurt tot 1 september. Als de vrijwilliger van de Zonnebloem nog niet bij u aan de deur is geweest, dan is er nog een mogelijkheid om ze te kopen op zaterdag 26 augustus tijdens Bie Daip. Vrijwlligers geven dan ook informatie op de markt.

De Zonnebloem afdeling Appingedam timmert weer stevig aan de weg. De afgelopen periode zijn er met enige regelmaat activiteiten georganiseerd en er staat nog meer op stapel. De Zonnebloem is een hulporganisatie die zich richt op mensen met een fysieke beperking. En die gebonden zijn aan een rolstoel of rollator. Met uitstapjes, activiteiten en huisbezoek wordt de dagelijkse sleur voor deze doelgroep doorbroken.

Voor meer informatie kan men contact opnemen via: 0596-626683 of zonnebloemappingedam@gmail.com.