Crowdfunding voor kas Damster stadstuin

APPINGEDAM - Stadstuin de Eendracht Appingedam wil graag een kweekkas aanschaffen om zo ook de tuinplanten en groenteplanten zelf te kunnen kweken gedurende het hele jaar.

Om het het enodigde geld, 10.000 euro bij elkaar te krijgen, is er een crowdfunding actie gestart. De huidige subsidie is niet toereikend om een dergelijke aanschaf te kunnen financieren. De huidige subsidie stopt ook eind 2018. Een goed werkende kas stelt de vrijwilligers in staat om meer zelfstandig te worden.

Doneren kan via bankrekeningnummer: NL29 SNSB 0947 4148 35 t.n.v. Stadstuin de Eendracht Appingedam.

Het afgelopen startjaar is de stadstuin een succes gebleken. Inmiddels werken cliënten van NOVO, 's HeerenLoo en de Zijlen in dagbesteding op en om onze Stadstuin. Naar verwachting zullen er meer zorginstellingen bij het project aansluiten.

Mensen van diverse dagbestedingen van ouderenzorg instellingen komen ook graag op de tuin om te genieten van de siertuin die om de moestuinbakken is aangelegd. Scholen weten het project ook goed te vinden voor educatie en voorlichting over alles wat maar met de moestuin en insecten heeft te maken. Het steeds maar groeiende vlinder- en insectenhotel, dat de grootste van Europa gaat worden, levert daar ook een goede bijdrage aan.

De vrijwilligers willen een kas gebruiken in de maanden dat het kweken in de buitenlucht niet meer gaat. Ze kunnen dan ook in die periode een dagbesteding aanbieden.