Marlies Haan Afslanker van het Jaar

APPINGEDAM - Marlies Haan uit Appingedam is de winnaar van de titel Afslanker van het Jaar 2017.

Ze ontving de prijs tijdens de finaleavond in Hilton Royal Parc in Soestduinen. Marlies is onder begeleiding van Cambridge consulent Amel Sharafiab uit Appingedam 42 kilo is afgevallen,

Cambridge Weight Plan Benelux organiseert jaarlijks de verkiezing Afslanker en Gewichtsbehouder van het Jaar onder haar cliënten. Marlies mag in november tevens deelnemen aan de International Slimmer of The Year verkiezing in Engeland, met deelnemers uit de hele wereld.

In de voorselectie is er per categorie een top 4 van finalisten gekozen. Tijdens de finaleavond koos het aanwezige publiek de drie uiteindelijke winnaars. Dit publiek bestond uit alle consulenten die een cliënt opgegeven hadden, de finalisten en hun consulenten, de introducees van de finalisten en medewerkers van Cambridge Weight Plan Benelux.

Bij de verkiezing en jurering werd niet alleen gekeken naar het aantal kilo’s dat iemand is afgevallen, maar ook naar de impact die het afslanken op iemands leven heeft gehad. Daarnaast is het een belangrijk criterium om na het afslanken niet weer terug te vallen in oude gewoontes, het bekende jojo-effect. Marlies Haan is 42 kilo afgevallen met het Cambridge dieet. ”Voor mij zat er altijd een stukje schaamte erbij. Als er ergens over een weegschaal gesproken werd dacht ik altijd als ze maar niet gaan vragen hoe zwaar ik ben. Na mijn zwangerschap ben ik heel veel aangekomen. Toen ik hoorde dat Amel, een vriendin van vroeger, gestart was als consulent duurde het niet lang en besloot ik bij haar te beginnen want met Amel durfde ik het wel aan. Het gaat misschien niet eens alleen zozeer om de buitenkant maar vooral om hoe ik mij nu van binnen voel. Dat is zoveel verbeterd!”

Amel Sharafiab van Papillon is heel trots op haar winnaar. “Marlies heeft de afgelopen periode hard gewerkt in haar strijd tegen de overtollige kilo’s. Ik ben dan ook super trots op mijn Afslanker van het Jaar 2017!”

De finalisten en hun consulenten hebben een reis naar Engeland aangeboden gekregen van Cambridge Weight Plan Benelux. Ze hebben in augustus een bezoek gebracht aan de fabriek van Cambridge Weight Plan en het universiteitsterrein Downing College van de universiteit van Cambridge, waar de oorsprong ligt van het Cambridge dieet.

In oktober krijgen de winnaars ook een makeover en een fotoshoot cadeau. Marlies neemt in november tevens deel aan de International Slimmer of the Year verkiezing in Engeland, met deelnemers uit de hele wereld.