Galerie Ruigewaert opent derde expositie

APPINGEDAM - Galerie Ruigewaert in Appingedam opent vrijdag 15 september een nieuwe expositiemet de titel OP zoek naar evenwicht.

Dit is alweer de derde expositie voor Tjitske Regnery en Henk Menger aan Gouden Pand 1.Voor de galeriehoudster Tjitske Regnery is deze locatie nog steeds één groot avontuur. “Door de hoge en vele ramen is er beperkte expositieruimte, waardoor we zowel grote als kleine, maar ook hele kleine schilderijen kunnen ophangen.” Ook het aantal kunstenaars dat samen een tentoonstelling maakt, is voor hen nog steeds passen en meten in de galerie. “Dat zal nog wel even duren, maar iedere volgende expositie maakt ons weer een beetje wijzer. Wij blijven pioniers, mede door kunst te tonen in een andere entourage dan men wellicht gewend is.” Ze blijft steeds zoeken naar iets nieuws, het uitproberen en dan tot de conclusie komen dat het goed is of dat er weer verder gezocht moet worden. Vandaar de toepasselijke titel van deze nieuwe expositie.

In deze expositie worden er kunstwerken getoond van vier kunstenaars: Edwin Grissen, Gerald Schuil, Greetje Feenstra en Marian van der Sanden. De expositie duurt tot en met 19 november.

Tevens gaat de galerie voor de komende winterexpositie op zoek naar kunstwerken die kunnen worden ingebracht door particulieren en verzamelaars.