Nieuwe voetbalmethode jeugd NEC Delfzijl

DELFZIJL - In dit nieuwe voetbalseizoen vv NEC Delfzijl gebruik maken van het digitale trainingsprogramma VTON (Voetbal Technische Ontwikkeling Nederland).

Via dit programma wil de club de jeugd naar een hoger plan brengen door gerichter te gaan trainen op diverse facetten.

De VTON Voetbalmethode is een doorlopende leerlijn voor de jeugd van 5 tot 19 jaar. Trainers en spelers werken via een jaarplanning aan concrete doelstellingen en hierbij komt alles aan bod op het gebied van technische, tactische, fysieke en mentale ontwikkeling. Door gedurende het seizoen op al deze aspecten te trainen zullen ze een completere speler gaan worden en gaan ze met plezier werken aan hun ontwikkeling.

Daarbij wordt veel gebruik gemaakt van een mobiel en/of IPad. Gedurende het seizoen werken trainer en spelers gericht aan doelen met behulp van meer dan 700 kant-en-klare trainingen. VTON ondersteunt de trainer met tips, animaties van de organisatie op het veld en filmpjes van voetbalhandelingen. Kan een trainer, door welke omstandigheid, de oefening niet voordoen dan heeft hij het materiaal digitaal op zijn tablet of zijn telefoon. De spelers kunnen dan kijken hoe de oefening uitgevoerd moet worden. Hetzelfde geldt als een aantal spelers uit een team de oefening niet helemaal begrijpen. Dan kijken zij mee op de tablet of telefoon.

Elke week krijgt elk team, van elke categorie, dezelfde oefenstof aangeboden op zijn/haar niveau. Plezier is het belangrijkste facet van VTON bij elke oefening die uitgevoerd moet worden.

VTON wil het jeugdvoetbal in Nederland naar een hoger niveau brengen. Om dat te realiseren wordt er samengewerkt met gemeenten en betaald voetbal organisaties zoals FC Groningen, sc Heerenveen en De Graafschap.