Rondom de Bult van Usquert

USQUERT - Stichting Wielercomité Usquert houdt zondag 17 september weer de de normale wielerronde Rondom de Bult van Usquert.

In de drie voorgaande jaren werd de finale van de clubcompetitie wielrennen in Usquert verreden. De 49e wielerronde in Usquert begint om 12.30 uur met het Criterium voor de Vrouwen over een afstand van 50 km (46 ronden). Om 15.00 uur volgt het Criterium voor de Mannen over een afstand van 80 km (75 ronden).

Tussen beide wielercoursen komt de showband uit Marum ( deelnemer aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade) het publiek vermaken. Wat de deelname aan de wielercoursen betreft , blijkt dat de renners zich vaak in een vrij laat stadium pas aanmelden voor deelname aan de wedstrijden. Bekende namen die zich inmiddels wel hebben ingeschreven zijn Björn Bakker, Jochem Hoekstra, Adrie Lindeman, Peter Merx , Gyasi Sulvaran en Jeff Vermeulen.

Reeds ingeschreven dames zijn Anne Marijn van der Graaf, Wendy Oosterwoud, Nynke Pellikan en Josine Woudsma.

Om de criteria in Noord Groningen in stand te houden hebben de wielercomités van Bedum, Winsum, Delfzijl en Usquert een samenwerking aangegaan door het instellen van aparte klassementen voor de groepen Elite-renners, Belofte-renners en Amateur-renners naast het prijzenschema van hun eigen coursen. Usquert heeft zelfs het prijzenschema verhoogd om het voor de renners nog aantrekkelijker te maken. In Usquert wordt deze keer de laatste ronde, meetellend voor de Noord Groninger Rabobank Criterium Cup, verreden.

De prijsuitreiking van deze klassements-winnaars wordt aansluitend aan de finish van de mannen-criterium gedaan bij start en finish. Start en finish is iets verplaatst in de Raadhuisstraat. Die bevindt zich nu in de omgeving van de molen.