Arjen Brouwer Nederlands menkampioen

ZEERIJP - Arjen Brouwer uit Zeerijp is vorige week Nederlands kampioen samengesteld mennen vierspan pony’s klasse L/M geworden.

Hij deed dat met zijn grooms Chantal Koning uit Usquert en Bram Keizer uit Noordbroek en zijn shetlanders in het Limburgse Kronenberg. Brouwer had zich door een goed wedstrijdseizoen voor deze wedstrijd geplaatst in de klasse M.

Op de prachtige terreinen van Equestrian Centre de Peelbergen liep de dressuur liep naar volle tevredenheid. Alleen vielen de hiervoor beoordeelde punten door twee van de drie juryleden wat tegen, hetgeen resulteerde in de derde plek. In de vaardigheid (kegelparcours) volgde een foutloze rit. De tussenstand na dag één was hierdoor een tweede plaats met 48 seconden achterstand op de nummer 1 voor de marathon. In die marathon moest Brouwers als allerlaatste starten. Hierdoor was mooi te zien dat hindernis na hindernis de seconden door menteam Brouwer werden ingehaald. Na hindernis 5 was de voorsprong voor de Zeerijper al opgelopen naar 44 seconden. Op hindernis 6, een bult in mul zand, wist de combinatie met de shetlanders de voorsprong te consolideren.

Die shetlanders zijn overigens afkomstig van fokker Oudman, die velen wel kennen van de vele pony’s langs de N33 tussen Appingedam en Delfzijl.