Staatssecretaris Klijnsma schenkt Kledingbank Maxima 27.000 euro

DELFZIJL - Staatssecretaris Jetta Klijnsma bezocht begin deze week Kledingbank Maxima Sappemeer om de winkel, de logistiek en Dress for Success te bekijken en om met de vrijwilligers te spreken.

De bewindsvrouw heeft grote bewondering voor de vele vrijwilligers die van Maxima een succes maken. “Die vrijwilligers zijn onontbeerlijk. Mensen voelen zich het prettigst in kleding die ze zelf hebben uitgezocht. Dat gun je iedereen.”

De staatssecretaris nam een cheque van liefst € 27.000,- mee waar de zes Maxima’s gezamenlijk ondergoed/lingerie voor 0- tot18-jarigen van gaan inkopen. Behalve in Sappemeer zijn er vestigingen in Veendam, Winschoten, Delfzijl, Stad en Winsum. Allemaal kledingbanken die er uitzien als modezaken.

Als enige provincie heeft Groningen een Samenwerkingsverband van kledingbanken. Mensen met een krappe portemonnee kunnen zich er mooi kleden in hun eigen smaak.

In juni deed zich de mogelijkheid voor om bij het Ministerie van Sociale Zaken een subsidie aan te vragen. speciaal bedoeld voor kinderen. Het aanbieden van kinderkleding is bij de Maxima’s een van de speerpunten en ondergoed is daarbij natuurlijk onmisbaar.