Lustrumviering met Swing du Nord in Uitwierde

DELFZIJL - De Stichting Uitwierde houdt op 8 oktober om 15.00 uur een concert van Swing du Nord in het kerkje van Uitwierde.

Dit concert met balkanmuziek is ter gelegenheid van het eerste lustrum van de Stichting Uitwierde. Swing Du Nord is een kwartet bestaande uit Willem Wolthuis, viool en altviool, Wim de Bos, klarinet, Don Hofstee, gitaar en viool en Hans Lass, contrabas.

De mannen van Swing Du Nord hebben elkaar ontmoet tijdens hun reis langs de concertzalen van Europa en zelfs daarbuiten. De reden voor hun samenkomst is de gedeelde passie voor de vroegste swing- en balkanmuziek. Maar ook andere melodieën worden ten gehore gebracht.

Ze zijn bij elkaar goed voor meer dan 200 jaar aan muzikale ervaring. Het immense repertoire van Swing Du Nord bevat hete gypsy jazz, melancholische balkanmelodieën, opwindende klezmer dansen, romantische zigeunerthema’s, bedwelmende Russische volksliederen, broeierige Latin ritmes, swingende dixieland rags en de mooiste ballades.

De entree bedraagt € 10,00, inclusief 1 consumptie. De kaartverkoop gaat via www.stichtinguitwierde.nl en op 8 oktober bij de kerk.