Spinbarg met Groningse volksverhalen in haven van Termunterzijl

Delfzijl - Het project Spinbarg is met het schip de Familietrouw van vrijdag 22 tot en met zondag 24 september met Groningse volksverhalen in Termunterzijl.

Zo’n 25 Groningse filmmakers, kunstenaars en muzikanten hebben voor Spinbarg een aantal van de mooiste verhalen verbeeld, ieder op zijn of haar eigen manier: als animatiefilm, kunstinstallatie, in muziek of virtual reality. Deze verhalen zijn te beleven aan boord van het historisch vrachtschip aan dekade ter hoogte van parkeerplaats.

Verhalen over witte wieven, duivels en wonderen komen tot leven. In het ruim van de Familietrouw staan twaalf kijkkasten (kleine theatertjes). Kom aan boord, schuif van kastje naar kastje en beleef in ieder kastje een ander verhaal. De verhalen in deze voorstelling zijn vaak van generatie op generatie overgeleverd. De makers van Spinbarg geven er hun eigen draai aan en blazen ze zo nieuw leven in.

Op iedere locatie worden met mensen uit de omgeving aanvullende activiteiten rond volksverhalen gehouden. Zo maken leden van schildersvereniging De Stalmeesters in Termunterzijl gezamenlijk een schilderij van een zeemeermin (mythische hoofdpersoon in veel oude verhalen). Ook kinderen van basisschool De Woldrakkers/De Munte gaan aan de slag met verhalen uit de omgeving. Zij maken samen kunstwerkjes van restmaterialen.

De openingstijden van het schip zijn: 22 september: 16.00 tot 21.30 uur; zaterdag 23 en zondag 24 september: 14.00 tot 21.00 uur

Meer informatie is te vinden op: www.spinbarg.nl of www.facebook.com/spinbarg