TRIAS wil naam gaan maken

APPINGEDAM - De volleybalvereniging TRIAS wil weer naam gaan maken. De fusieclub van voorheen Memesa (CZN) en Thalassa (Devoc) begint 23 september met frisse moed aan het nieuwe seizoen.

„Alle aanloopproblemen, zoals je die tegenkomt bij een fusieclub, zijn inmiddels wel opgelost en de vereniging staat er prima op,” aldus Henk Beuker, erelid van de nieuwe fusieclub en de nieuwe trainer van Heren 1. „Het bestuur is juist weer herkozen en achteraf mag je stellen dat de fusie eigenlijk vrijwel geruisloos is verlopen. Ik ben daar erg trots op en het is een compliment voor allen die dit mogelijk hebben gemaakt. We gaan het komende seizoen daarom in met nieuw elan en willen weer aan de weg timmeren.”

Dat geldt ook voor het eerste heren team van de vereniging. Zij zullen daarin, sinds lange tijd, weer uitkomen in de derde divisie waarnaar zij het afgelopen seizoen verrassend zijn gepromoveerd. Het team zal daarin als underdog van start gaan. Beuker heeft daar geen enkel bezwaar tegen. „Als we ons in de derde divisie handhaven, dan ben ik al heel tevreden. Er is niemand die nu te hoge verwachtingen heeft. Alle spelers zijn er van doordrongen, dat we een heel moeilijk seizoen tegemoet gaan, maar we willen er allemaal voor gaan. Er wordt hard getraind en de intensiteit ligt hoog tijdens de trainingen. We zijn daarom ook alweer vanaf half augustus aan het trainen. We doen er alles aan om goed voorbereid ten tonele te verschijnen. Je moet niet vergeten dat we slechts twee maal anderhalf uur trainen per week. De groep is qua leeftijd zeer gevarieerd en een groot aantal spelers heb ik vroeger ook al eens training gegeven. Deze binding maakt ons ook mentaal heel erg sterk. Ik heb genoeg realiteitszin om te beseffen, dat het komend seizoen geen records zullen worden gebroken. We krijgen dit jaar ook thuis vaker klop, want er lopen in de derde divisie een paar heel ervaren teams rond. Maar we zullen onze huid zo duur mogelijk gaan verkopen. Verder hoop ik dat we weer wat meer publiek gaan trekken zoals in het verleden. Dat kan de eerste keer op zaterdag 30 september om 18.00 uur, wanneer we onze eerste thuiswedstrijd spelen in Appingedam, tegen DIO Bedum 3.”

Naast het handhaven in de derde divisie ziet Henk Beuker ook een taak voor zichzelf om de ploeg te verjongen. „Het team kent op dit moment een paar veertigers, een aantal twintigers en twee tieners. De gemiddelde leeftijd ligt op dit moment op 33 jaar. We hebben momenteel een selectie van 10 man. Het zou fijn zijn wanneer we er nog een of twee spelers bij zouden krijgen. Alleen tijdens de trainingen zou het al mooi zijn, wanneer we regelmatig met 10 tot 12 man zouden kunnen trainen. Geïnteresseerde spelers kunnen zich dus melden.”