Eemsdeltacollege start met Junior Master Class

APPINGEDAM - Met een ferme slag op de gong is woensdag het nieuwe jaar voor Junior Master Class (JMC) officieel geopend op het Eemsdeltacollege in Appingedam.

In de JMC zitten hoog- of meerbegaafde leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Zij krijgen het hele schooljaar op woensdagochtend les. Dit jaar bestaat de groep uit 32 leerlingen. De JMC (ook wel verrijkingsklas of plusklas genoemd) is een klas voor kinderen met een hoger dan gemiddeld IQ. Hoog- of meerbegaafde kinderen worden zoveel mogelijk op de eigen school begeleid. Wanneer er meer begeleiding en ondersteuning nodig is, kunnen deze kinderen een dagdeel per week terecht in de JMC. Binnen de JMC is het onderwijsaanbod (deels) aangepast aan de individuele behoeften. Daarnaast is het aanbod gericht op de specifieke behoeften van (hoog)begaafde kinderen. Ze worden intellectueel uitgedaagd, aangesproken op hun creatieve vermogens en er is aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling.

De officiële opening werd verricht door JMC-leerling Sebastiaan Beuker en teamleider onderbouw havo-vwo, Martijn ten Duis. De lessen worden verzorgd door Marieke de Vreeze en Jolanda van Dijk vanuit het primair onderwijs en meerdere docenten van Eemsdeltacollege. De leerlingen staat een uitdagend programma te wachten, zoals lessen op het gebied van archeologie, moleculair koken, sport en wetenschap en Chinees. Na het volgen van JMC kiezen veel leerlingen voor de opleiding vwo+ van Eemsdeltacollege.

De JMC is een samenwerking tussen Stichting Openbaar Onderwijs Marenland en Eemsdeltacollege en gaat dit jaar het 8e jaar in. Sinds 2 jaar is ook stichting Christelijk Onderwijs Noordkwartier aangesloten bij deze samenwerking tussen het primaire onderwijs(PO) en het voortgezet onderwijs(VO).