Voorzitter MBO Raad bezoekt Noorderpoort Energy & Maritime

DELFZIJL - Voorzitter Ton Heerts van de MBO Raad heeft woensdag een bezoek gebracht aan Noorderpoort Energy & Maritime in Delfzijl,

Het bezoek maakte onderdeel uit van de mbo-tour die Ton Heerts gepland heeft voor 2017 en 2018. Op de school nabij de haven werd Heerts meegenomen in de economische ontwikkelingen van de regio, waar de school actief op inspeelt. Zo was er aandacht wordt voor de unieke opleiding waarbij studenten opgeleid worden tot windturbinetechnici. Daarnaast keek Ton Heerts mee over de schouder van de studenten en ging hij met hen in gesprek over hun opleiding en over hun plannen voor de toekomst.

Stichting AOT Noord kwam ook aan bod. In dit samenwerkingsverband tussen bedrijven uit de regio en Noorderpoort Energy & Maritime wordt het onderwijs vormgegeven in de opleiding MyTec. Studenten volgen hierbij hun opleiding bij Noorderpoort en Stichting AOT Noord zorgt ervoor dat de studenten gelijk vanaf het eerste jaar actief kennismaken met de praktijk.

Het bezoek maakte onderdeel uit van een reeks werkbezoeken van Ton Heerts aan diverse scholen in het gehele land op het gebied van mobiliteit, transport, logistiek en maritiem. Centraal staat de aansluiting tussen het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven.