Presentatie internationaal kinderkunstproject op Verhildersum

LEENS - Het internationaal kinderkunstproject van het landgoed Verhildersum rond het thema Hinszorgel is dinsdag succesvol afgesloten met een presentatie en een speurtocht voor de deelnemende kinderen.

Meer dan 200 kinderen van elf scholen uit de gemeeenten De Marne, Loppersum en het Duitse Krummhörn hebben aan de kunstwerken gewerkt. De kinderen hebben onder begeleiding van hun leerkrachten ware kunstwerken afgeleverd: er zijn damwandplanken (Spundwände) beschilderd en er zijn windorgels gebouwd van kunststof, ijzeren buizen enkeramiek. Alle kunstwerken staan of hangen in de boomgaard van Verhildersum en zorgen voor een vrolijke versiering van het landgoed. Zij zijn daar nog tot het einde van de maand oktober voor iedereen te bewonderen.

De prijsuitreiking werd verricht door kunstenares Gisela Buss-Schepers uit het Duitse Haren. Extra prijzen gingen naar de Wicher Zitsemaschool in Middelstum met hun windorgel van afvalmaterialen, De Zandplaat in ‘t Zandt met hun ijzeren buizen waarop de kinderen actief worden uitgenodigd geluiden te maken door met een pollepel erop te slaan; de Ubbo Emmmiusschule in Greetsiel (Duitsland) met hun Joan Miro windorgel met belletjes; de Ichtusschool in Zoutkamp met hun kleurig geschilderde damwandplanken en de Hendrik de Cockschool in Ulrum met hun op Delfts Blauw in de borg geïnspireerde damwandplanken.

Het project werd gesponsord door de Stichting Stem / Koor & Rinkel inMiddelstum en de provincie Groningen.