Alle 35 geslaagd voor Cambridge examen

APPINGEDAM - Alle 35 havo/vwo leerlingen die meededen aan de speciale cursus Engels hebben dinsdag op het Eemsdeltacollege in Appingedam een certificaat van het internationaal erkend Cambridge examen ontvangen.

Eemsdeltacollege biedt leerlingen extra uitdaging in Engelse taalvaardigheid. In vervolgstudies op universiteiten en hogescholen of tijdens stages krijgen leerlingen regelmatig te maken met de voertaal Engels.

Reden genoeg voor Eemsdeltacollege om leerlingen die graag een uitdaging aangaan, het Cambridge programma aan te bieden. De leerlingen krijgen, in hun vrije tijd ,twee jaar lang wekelijks extra les in Engelse taalvaardigheid.

Ze zijn allemaal geslaagd voor het examen. Er zijn 21 leerlingen die een FCE (First Certificate) en 14 leerlingen die een CAE (Certificate of Advanced English) hebben behaald.

De universiteit van Cambridge heeft een serie cursussen en examens Engelse taalvaardigheid ontwikkeld die internationaal gelden als standaard. De wereldwijd erkende examens worden ook wel aangeduid als ESOL-examens (English for Speakers of Other Languages). Deze examens zijn alleen bedoeld voor mensen die de Engelse taal niet als moedertaal hebben. Jaarlijks doen wereldwijd 5,5 miljoen mensen mee aan een Cambridge kwalificatie of examen.