Jeugdige talenten Tuikwerd aan de slag bij AH

DELFZIJL - Dit schooljaar zijn de leerlingen van Kindcentrum Tuikwerd iedere dinsdagmiddag hun talenten aan het ontwikkelen tijdens de ateliers. Sommigen gebruikne hun vaardigheden zelfs al bij de Albert Heijn.

Er worden vele workshops aangeboden, waaruit de kinderen zelf mogen kiezen. Ze gaan vier weken lang aan de slag en mogen in de vijfde week hun ‘werk’ presenteren.

Ze kunnen kiezen uit werken met natuurlijke materialen, muziek maken met de rijdende popschool, koken, haken, voetballen met Jan Medema, twirlen, sieraden maken, op zoek in de natuur, kleien en papiermaché.

Er gaat dus zelfs een groepje leerlingen aan de slag bij de AH. Met een heus AH-jasje aan mogen ze meehelpen en leren zo ontzettend veel.

De ateliers worden gegeven aan de leerlingen van de Garven en de Vore. Het is dit jaar voor het eerst dat dit samen gedaan wordt en de reacties zijn erg positief. De kinderen zitten gezellig door elkaar tijdens de atliers en maken op die manier kennis met andere kinderen dan hun eigen klasgenootjes.

Het mooie van dit project is dat vele talenten (van ouders, vrijwilligers en leerkrachten) worden ingezet. De kinderen kunnen zich op deze manier breed ontwikkelen en ontdekken wat hun talenten en interesses zijn.