Twee thema-avonden rond stress

LOPPERSUM - Stress en drukte. Steeds meer mensen lijken er tegenwoordig last van te hebben. Het Platform Levensvragen Loppersum stelt het onderwerp drukte aan de orde tijdens twee thema-avonden in oktober.

De snelle opkomst van e-mail, smartphones en andere moderne technologieën hebben ervoor gezorgd dat we dagelijks worden overspoeld met informatie waarmee we niet altijd raad weten.

Op 5 oktober geeft huisarts Petra van Lune een lezing over de effecten van smartphone op het brein en waarom sociale media en smartphone-apps zo verslavend zijn. Tussendoor geeft Melson Zwerver praktische tips voor het verstandig omgaan met smartphone en sociale media.

Op 12 oktober komen drie experts aan het woord tijdens een paneldiscussie. Bé Schollema moet in zijn functie als wethouder van de gemeente Loppersum dagelijks grote hoeveelheden informatie verwerken en tegelijk de grote lijnen van het gemeentebeleid in de gaten houden. Leen Kaldenberg, werkzaam in hospice De Schutse in Appingedam, heeft ruime ervaring met meditatie en andere methoden die hem rust bieden in zijn drukke bestaan. Karin van den Berg is kindercoach en leerplichtambtenaar en heeft daardoor bijna dagelijks te maken met de effecten van moderne technologie en stress bij kinderen en hun ouders.

Beide avonden worden om 19.30 uur gehouden in de grote zaal van Wiemersheerd aan De Schepperij 2 in Loppersum.

De toegang is gratis.

Het Platform Levensvragen is een samenwerking tussen huisarts Petra van Lune, Zorgcoöperatie Loppersum en de Protestantse Kerk Loppersum-Maarland.