Havenconcert Magellan Singers

DELFZIJL - De Magellan Singers geven op 5 november om 14.15 uur hun jaarlijkse Havenconcert in de Evenementenhal in Delfzijl.

Dit jaar is gekozen voor het thema The Australian adventure. Pr-functionaris Wessel van der Kooi heeft een script geschreven, waarin hij vertelt van de deportatie van Ierse gevangenen naar Botany Bay.Maar ook over de vrije emigratie van miljoenen Ieren naar Amerika of Australië.

Ondanks alle tegenspoed bleven de Ieren zingen. Veel liederen zijn een uitlaatklep van gevoelens van emoties: geluk, blijdschap en liefde, maar ook van armoede, gevangenschap of emigratie.

De Magellan Singers staan tijdens het concert op een terras voor de beroemde pub Temple Bar in Dublin. Ze zijn daar bijeen om met het publiek een stukje van de tijd na de ontdekking van Australië en Botany Bay te beleven met passende en vertellende balladen en mooie (sea)songs.

Het koor en eigen orkest heeft speciaal hiervoor een aantal nieuwe nummers ingestudeerd en laat zich daarbij assisteren door Klara Mulder (fluit). De sopraan Ellen Palmen zingt, begeleid door het Magellan orkest, een paar prachtige nummers, zoals Botany Bay en Scarborough Fair.

De muzikale leiding is in handen van dirigent Klaas van der Woude. De groep Easy and Free uit Giethoorn zorgt voor een muzikaal intermezzo met Ierse, Schotse en wereldnummers. Het beloofd weer een bijzondere