Studieavond met ds. Kees Kant

MIDDELSTUM - In de Hoeksteen aan Burchtstraat 23 in Middelstum wordt maandag 9 oktober om 19.0 uur een studieavond gehouden met ds. Kees Kant, spreker voor de stichting Christenen voor Israël.

Het onderwerp waarover hij spreekt is: De grote betekenis van Israël in Gods heilsplan. Over Israël zijn de meningen nogal verdeeld binnen de kerken. Kun je nog zeggen dat het huidige Israël op één lijn staat met het Bijbelse Israël? Is met de komst van Jezus alles niet heel anders geworden? Hoe lezen we de teksten uit het Oude Testament in het licht van het Nieuwe Testament ten aanzien van Israël ? Ds. Kant zal met behulp van een PowerPointpresentatie duidelijke lijnen trekken tussen veel teksten uit zowel het Oude als het Nieuwe Testament.

Ds. Kees Kant is sinds 2010 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag.