Dubbele winst roeiers Neptunus

DELFZIJL - Jan Huib Veninga en Eva Griep van Roeivereniging Neptunus uit Delfzijl hebben zaterdag een achtervolgingsrace in Gramsbergen gewonnen.

Zo snel mogelijk vanuit Duitsland over de Vecht weer terug naar Nederland roeien, naar het warme en vooral droge botenhuis van Roeivereniging Salland in Gramsbergen. Dat was de opdracht die drie jonge Neptunusroeiers afgelopen zaterdag meekregen. In de stromende regen werd er een achtervolgingsrace over vijf kilometer gevaren. Aan Eva Griep (14) en de gebroeders Veninga, Maarten (14) en Jan Huib (16), de eer om het rood/wit van Neptunus hoog te houden.

Maarten en Jan Huib mochten in het ochtendblok starten in het jongens 16 veld. Jan Huib verdedigde zijn titel van vorig jaar. In een veld van 9 deelnemers was hij ook dit jaar weer veruit de snelste. Zijn tijd (20:53,7) was ook sneller dan die van de winnaar van het jongens 18 veld (21:41,6). Bij dit geweld van zijn broer, kon Maarten nog niet helemaal aanhaken, maar roeide wel een hele goede wedstrijd. Hij greep net 0,2 seconden naast de derde plaats en werd heel knap vierde (22:12,4).

Het meisjes 16 veld kende slechts twee deelnemers. Eva Griep wist de strijd tussen twee veertienjarigen met een ruime marge van 1 minuut en 9 seconden in haar voordeel te beslissen. De tijd van Eva: 23:36,6.

Over twee weken vertrekt het gezelschap naar Hilversum om daar de Tromp Boatraces te roeien. Een wedstrijd over 5250 meter op het Hilversums Kanaal. Jan Huib behaalde daar vorig jaar de derde plaats.