Lopster D66 door zonder Gemeentebelangen

LOPPERSUM - De jarenlange samenwerking tussen GemeenteBelangen en D66 Loppersum komt na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 tot een eind.

Na 70 jaar actieve politiek valt het doek voor Gemeentebelangen Loppersum. De partij zal bij de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer meedoen aan de verkiezingen. Hoewel de afgelopen acht jaar naar grote tevredenheid en succesvol werd samen gewerkt met D66, speelt de vergrijzing van het bestuur en de fractie een grote rol in de beslissing te stoppen. Er zijn genoeg kiezers, maar er zijn geen actieve jongere leden die het stokje kunnen overnemen. Huidig raadslid Hans Sauerborn stelt zich na een periode van 12 jaar niet meer verkiesbaar.

Vooruitlopend op de aanstaande herindeling in het DAL-gebied zijn de afdelingen van D66 al in 2012 samengegaan.

De huidige partij Gemeentebelangen Loppersum ontstond na de samenvoeging van de gemeenten Loppersum, 't Zandt, Middelstum en Stedum aan het einde van de jaren tachtig van vorige eeuw. Middelstum had de oudste Gemeentebelangen partij, opgericht in 1947. Waarschijnlijk één van de oudste lokale politieke partijen van Nederland.