Wordt docent Eemsdeltacollege Leraar van het Jaar?

SIDDEBUREN - In de derde ronde van het jurytraject rondom de verkiezing ‘Leraar van het Jaar’, heeft de vakjury drie finalisten per sector geselecteerd. Voor de sector vo is dat Didy Pijpker, docent Nederlands van Eemsdeltacollege in Siddeburen.

De winnaars van de verkiezing worden tijdens de finale, op zaterdag 7 oktober op het Lerarencongres in Amersfoort, bekend gemaakt. De Leraren van het Jaar zijn dan een jaar lang ambassadeur van hun sector, waarbij ze hun inspiratie, innovatie en passie mogen uitdragen en delen met de rest van lesgevend Nederland.

In de voorrondes heeft Didy allerlei opdrachten moeten maken. In de eerste ronde zijn er tien leraren genomineerd die een filmpje hebben gemaakt waarin ze hun passie moesten uitdragen. Daaruit zijn weer drie kandidaten per sector genomineerd, onder wie Didy Pijpker voor het vo, die een presentatie moesten geven voor de vakjury (mensen uit de sectorraden, vakbonden, LAKS). Didy wil zich graag inzetten voor het vmbo. Het vmbo heeft veel te bieden en daar zou zij als ambassadeur meer aandacht voor willen vragen. Zaterdag wordt officieel bekend gemaakt of ze is verkozen tot Leraar van het jaar.

De verkiezing Leraar van het Jaar is een initiatief van de Onderwijscoöperatie en wordt sinds 1999 georganiseerd. Elk jaar kunnen docenten worden voorgedragen. De Leraren van het Jaar zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep binnen hun sector. Zij krijgen een podium om hun ideeën uit te dragen en te delen met de rest van lesgevend Nederland. Daarmee draagt de verkiezing bij aan een positief imago van het beroep.