Inschrijven POPgroningen Talent Award 2018 geopend

REGIO - De POPgroningen Talent Award is dé opstap voor Gronings muzikaal talent om zich te profileren en kennis te maken met optreden in professionele omgevingen. De inschrijvingen zijn geopend tot en met zondag 22 oktober 23:59 uur.

Vanuit de inschrijvingen worden de deelnemers geselecteerd die in februari 2018 meedoen met de voorrondes, die gehouden worden door heel provincie Groningen. Vervolgens vinden de halve finales in maart plaats in Simplon en daarna is de grande finale in april in Vera.

De winnaar van de POPgroningen Talent Award presenteert zich uiteindelijk op festivals als Eurosonic en Bevrijdingsfestival Groningen en stroomt automatisch door naar de finale van de SENA Performers POPnl Award in De Melkweg. Daarnaast bestaat het prijzenpakket uit een coachingstraject voor een jaar lang door een professional uit het werkveld en diverse andere optredens. Eerdere winnaars waren Boyz in the Woods, The Movement, The Blind Roofers, Vikings in Tibet, Orange Skyline en Kraantje Pappie.

Iedereen mag zich aanmelden ongeacht stijl, leeftijd en niveau. Minimaal 50% van de act moet woonachtig zijn in de provincie Groningen en de act speelt uitsluitend eigen werk.

Aanmelden kan via www.popgroningen.nl/backstage.