Schildwolde centraal in boek van broers Puister

SCHILDWOLDE - Schildwolde en hun vader Wessel Puister staan centraal in het boek ‘Weerom noar vrouger’ dat eind oktober verschijnt.

Het is een gezamenlijk initiatief van de broers Henk en Bé Puister. Hun vader Wessel Puister (in 2016 overleden op 92-jarige leeftijd) vormt de rode draad in deze bundel met korte verhalen en gedichten.

Henk laat zijn vader vertellen over zijn leven in en rondom zijn geboortedorp Schildwolde. Het zijn mooie sfeertekeningen vol humor en bijzondere Groningse uitdrukkingen. Deze 15 verhalen verschenen eerder in ‘Pluustergoud’ (het magazine van de Historische Vereniging Hoogezand-Sappemeer e.o.) en werden door Henk voorgelezen in het radioprogramma ‘Touzeboudel’. Verder schrijven de broers in hun gedichten en verhalen op liefdevolle wijze over de herinneringen aan hun vader. De bundel geeft niet alleen een mooi beeld van het leven op het Groninger platteland destijds, maar evenzeer van een bijzondere man in de laatste fase van zijn leven.

„We gaan uitgebreid in op het proces van ziek zijn en ouder worden,” zegt Bé Puister, „met alle bijbehorende fysieke en mentale ongemakken, zoals sociaal isolement en angst voor de naderende dood. Het is humoristisch, maar anderzijds ook heel persoonlijk en gevoelig. zeg maar met een lach en een traan.’

Het boek (120 pagina’s; harde kaft) zal in beperkte oplage verschijnen en kost 10 euro.

Reserveren kan via b.k.puister@gmail.com.

Vanaf eind oktober is het boek verkrijgbaar bij Drogisterij Henk en Lidy Bakker in Schildwolde.

Henk Puister (1953) woont in Hoogezand. Hij schrijft en publiceert al jarenlang gedichten, verhalen, liedteksten en columns (Webloug). Bé Puister (1959) is opgegroeid in Hoogezand-Sappemeer en woont nu in Steenwijk. Hij werkt sinds 1982 in het bankwezen. In 2008 schreef hij het verhaal ‘Twee broers (opnieuw) naar de Zuidlaarder-markt’.