Goudsmid uit Siddeburen maakt ambtsketen Midden-Groningen

SIDDEBUREN - Goudsmid Mariëlle Bloemhoff-ten Thije Boonkkamp uit Siddeburen gaat de ambtketen voor de nieuwe gemeente Midden-Groningen maken.

Haar ontwerp is door de selectiecommissie unaniem als bestegekozen. Zij heeft een ontwerp gemaakt dat eigentijds is, met de blik naar de toekomst maar waarin ook de historie is meegenomen.

De hoofdschakels zijn gebaseerd op de vorm van de plattegrond van de drie gemeenten. In de schakel is elke gemeente op een bepaald hoogte-niveau, zodat de verschillen er nog iets uitspringen en de oorsprong zichtbaar blijft. Hierdoor krijgt de schakel een speels effect.

In de afwerking van de schakels staan drie dingen centraal: beschaving/cultuur, landbouw en natuurgebieden. Het boogje boven de M van Midden-Groningen is gebruikt voor de tussenschakels. De M is geplaatst op een driehoek. Die driehoek staat symbool voor de drie gemeenten die aan elkaar gekoppeld zijn.

Op de munt komt aan de ene kant het rijkswapen en aan de andere zijde het gemeentewapen met de tekst Midden-Groningen. De planning is dat de ambtsketen eind december 2017 klaar is.

Op 1 januari 2018 is Midden-Groningen definitief een feit. Dan gaan de gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Slochteren en Menterwolde samen verder.