Filmwedstrijd jeugd voor filmfestival BAM Bierum

BIERUM - De Bierumer School houdt van 11 november tot en met 13 januari het BAM (Bierumer Art Movie).

Bij dit filmfestival worden er kunstfilms van verscheidene jonge kunstenaars vertoont, onder wie Bernardo Zanotta, Julija Paskeviciute, Anna Hyde, Anette Boerlage en Anouk Chambaz. Verder zijn er activiteiten als een workshop kunstfilm voor jongeren en een lezing.

De Bierumer School wil echter ook graag werk van jongeren in de provincie Groningen vertonen. Daarom wordt er als onderdeel van het BAM een filmwedstrijd gehouden. Daarbij kunnen door jongeren filmpjes ingestuurd worden. Er zijn daarbij twee leeftijdscategorieën: van 7 tot en met 12 jaar en van 13 tot en met 18 jaar. Het thema is Spiegelingen en de filmpjes mogen tussen de 30 en 60 seconden zijn. Voor deelname dienen filmpjes opgestuurd te worden voor 11 november.

Informatie over het insturen is te vinden op de onderstaande website van het BAM. Daar zijn op 18 november ook de genomineerden te vinden. Zij zullen feestelijk in de school onthaald worden tijdens de bekendmaking van de winnaars en de bijbehorende uitreiking van het Gouden Kalfje op 25 november.

Alle inzendingen worden door een vakkundige jury beoordeeld. Dat zijn Michiel Hoving, Josephine Beyer en Mare van Koningsveld. Michiel Hoving is bedenker en maker van de animatie Varkentje Rund van Klokhuis. Josephine Beyer is video-artiest bij Lowlands en werkt bij Cinekids en Taarten van Abel. Mare van Koningsveld is freelance curator voor onder andere CBK Groningen en kunstcriticus voor Metropolis M.

Meer informtie: www.bambierum.nl.