VVV infopunt op borgterrein Ewsum

MIDDELSTUM - Met de realisatie van het VVV Informatiepunt Op Ewsum in Middelstum is Eemsdelta weer een toeristische informatievoorziening in de gemeente Loppersum rijker.

Hiermee wordt de VVV van Drogisterij Marja in Middelstum verplaatst naar het borgterrein. Woensdag werd de VVV-vlag overgedragen door Marja Jansma aan Janet Baas van Op Ewsum

De bezoekers van het voormalig Borgterrein Ewsum kunnen zich laten inspireren door het interactieve VVV-infopaneel.

Het paneel is fraai vormgegeven en herkenbaar. Het presenteert folders en routes uit het gebied en bevat een touchscreen waarop onder andere toeristische ondernemers, evenementen en uittips te vinden zijn via de toeristische website eemsdelta.groningen.nl.

“We zijn tegenwoordig zo verwend met de beschikbaarheid van informatie,” zegt Aldus Edwin van der Woude (directeur Top van Groningen). „We verwachten altijd en overal de informatie te kunnen krijgen die we nodig hebben. Dat geldt ook voor toeristische informatie. We moeten het daarom aanbieden op een plek als deze, met een kleurrijke, levendige geschiedenis, waar de toeristen komen.”

Hoewel het VVV informatiepunt verdwijnt bij Drogisterij Marja, zullen er nog wel cadeaukaarten en toeristische producten, zoals fiets- en wandelroute kaarten, Groninger streekproducten en souvenirsverkrijgbaar zijn.

Dit VVV-informatiepaneel is de tweede van acht panelen in Eemsdelta, die mede mogelijk zijn gemaakt door Top van Groningen, de DEAL gemeenten, VVV Nederland en de Provincie Groningen.

De drie infopanelen in de gemeente Eemsmond zullen op 19 oktober officieel in gebruik worden genomen.