Kindervoorstelling Prinses op de Erwt in herfstvakantie

DELFZIJL - Halverwege de herfstvakantie, woensdagmiddag 25 oktober, komt Langhout Theaterproducties naarTheater de Molenberg met een bewerking van De Prinses op de Erwt, het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen.

De voorstelling vertelt het verhaal van Prins Koen die moet trouwen, omdat zijn vader, de koning, met pensioen wil. Maar Koen wil helemaal niet trouwen, al helemaal niet met een onbekende prinses. Als hij niet trouwt zal de boosaardige zus van de koning, Gruwelina, de troon opeisen. Koen wil echter alleen maar trouwen met een meisje dat hij zelf leuk vindt. Hij besluit daarom de wijde wereld in te trekken om zelf te kunnen bepalen wat hij met zijn leven wil. In het bos komt hij een meisje tegen, Annabel. En Annabel vindt hij wel leuk. Maar of zij een geschikte vrouw voor hem zal zijn? Met behulp van de konijntjes en de erwt loopt het verhaal goed af.

Naast leuke liedjes en mooie kostuums bevat de voorstelling veel humor voor kinderen vanaf zes jaar en hun (groot)ouders. De speelduur is ongeveer 80 minuten en er is geen pauze. Na afloop is er een meet & greet met de hele cast in de foyer. Daarnaast kunnen de kinderen een kleurplaat inleveren, die van de website van de Molenberg te downloaden is. Voor de mooiste tekening is er een leuke prijs.

De aanvang van De Prinses op de Erwt is drie uur.