Schoolbesturen Marenland en Noordkwartier onder één dak

APPINGEDAM - De fusie tussen de schoolbesturen van Marenland en Noordkwartier is een paar jaar geleden dan wel afgeketst, maar sinds donderdag zitten ze wel onder één dak.

Ze zijn allebei verhuisd naar het prachtig gerenoveerde voormalige postkantoot aan het Professor R.P. Cleveringaplein 3 in Appingedam. De twee schoolbesturen werken al jarenlang intensief samen. Al langere tijd bestond de behoefte aan een gezamenlijke huisvesting. Die is nu, in samenwerking met Woongroep Marenland, de bibliotheek en de gemeente Appingedam, verwezenlijkt.

Op vrijdag 20 oktober vindt de officiële opening plaats. Daaraan voorafgaand op woensdag 18 oktober is er open huis. Dan laten de mensen van Marenland en Noordkwartier tussen 13.30 en 17.00 uur aan alle belangstellenden hun nieuwe werkplek zien.

De Stichting Openbaar Onderwijs Marenland heeft 20 scholen in de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer. Stichting Christelijk Primair Onderwijs Noordkwartier heeft tien scholen in de gemeenten Appingedam, Delfzijl en Loppersum. Een aantal scholen van Marenland en Noordkwartier zijn met elkaar gefuseerd tot samenwerkingsschool.