Gemeente helpt Eurocup met nieuw kunstgras

DELFZIJL - Stichting Eurocup Delfzijl krijgt van de gemeente Delfzijl een financiële bijdrage van € 17.000,- voor de aanschaf van een nieuw kunstgrasveld.

De eerste vijf edities van het Eurocup-jeugdvoetbaltoernooi vonden plaats in de Brede School Noord (BSN) in Delfzijl. De belangstelling voor het toernooi is nog steeds groeiende. Daarnaast is er onzekerheid over de beschikbaarheid van de Brede School Noord in verband met het aardbevingsbestendig maken van het gebouw. Daarom is de organisatie uitgeweken naar de grote loods van Wijnne & Barends op het haventerrein. Dat bedrijf heeft haar medewerking toegezegd om die voor de komende jaren beschikbaar te stellen.

Het kunstgrasveld uit de Brede School is niet meer geschikt en voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen. Het college stelt de gemeenteraad voor om de Stichting Eurocup Delfzijl onder nadere voorwaarden een eenmalige bijdrage van € 17.000,- te geven. Hiermee geeft het college gehoor aan de motie van de raad van 26 januari 2017 om het evenement de komende jaren te behouden voor de gemeente Delfzijl.

Wethouder Jan Menninga: „Eurocup Delfzijl verhuist naar een locatie met meer mogelijkheden. In de loods van Wijnne & Barends kan meer publiek en daarmee wordt een grotere maatschappelijke impact bewerkstelligd. Het is een regio-overstijgend evenement voor zowel sporters als niet-sporters. Een kunstgrasveld van topkwaliteit is van levensbelang voor het evenement. Dankzij vrijwilligers en een forse ondersteuning vanuit het bedrijfsleven kan dit evenement worden georganiseerd. Dat ondersteunen wij van harte op een mooie nieuwe locatie in de haven van Delfzijl.”

De totale investering voor het nieuwe kunstgrasveld bedraagt € 50.000,-. Door sponsoring heeft Eurocup Delfzijl een bedrag van € 33.000,- ingezameld. Voor het verschil doet de stichting een beroep op de gemeente.