Illustraties prentenboek van Weiwerdse

WEIWERD - Alexandra Meinesz uit Weiwerd heeft de illustraties gemaakt voor het onlangs verschenen prentenboek Mol en Konijn.

In het door Ellen Hosmar geschreven boek zijn Mol en Konijn de beste vriendjes. Maar ze zijn ook heel verschillend en dat levert wel eens problemen op. Gelukkig vinden ze altijd een manier om het weer goed te maken en samen leuke dingen te doen.

Het is een lief verhaal met prachtige illustraties over vriendschap en anderen accepteren zoals ze zijn.

Alexandra Meinesz is blij met het eerste door haar geïllustreerde kinderboek dat nu in de winkels ligt. Ze tekent al van jongaf aan. „Vanaf het moment dat ik een potlood kan vasthouden heb ik getekend,” vertelt Alexandra. „Geïnspireerd door de natuur en mijn directe omgeving teken ik dieren en mensen. Altijd met een vrolijke noot, ondeugend en eigenwijs…”

Zo’n 20 jaar geleden is ze van Zuid Limburg naar Farmsum verhuisd. „Een stap waar ik nooit spijt van heb gehad. De weidse Groninger landschappen en de nabijheid van de Waddenzee zijn een bron van inspiratie voor mijn tekenwerk. Vijf jaar geleden ben ik in Weiwerd terecht gekomen. Uiteindelijk kon ik hier de rust vinden om van mijn hobby mijn beroep te maken.”

Het is allemaal begonnen met het maken van wenskaarten en nu ligt het eerste boek er.

Meer informatie over Alexandra Meinesz is te vinden op: www.EcceFlorescuntLilia.nl.