Noordelijke finale driebanden in Delfzijl

DELFZIJL - Biljartvereniging De Poedel uit Delfzijl is 28 en 29 oktober in de Molenberg gastheer van de finalewedstrijd biljarten driebanden eerste klas op districtsniveau.

Het topbiljartevenemenent, met plaatselijk favoriet Johnny Geertsma tussen de beste biljarters uit Groningen en Drenthe, begint zaterdag om 10.00 uur in zaal ’t Zwicht. Zondag wordt er van 11.00 tot 16.00 uur gespeeld.

Directeur Daniël Wever van de Molenberg verricht de openingshandeling. Hij zal in zijn openingsrede ingaan op de biljartsport in het algemeen, in het bijzonder in Delfzijl en omgeving en op de lokaliteit voor de biljartsport in de Molenberg.

De status in de onderhandelingen met de gemeente Delfzijl, in het kader van de reorganisatie van de Molenberg, brengt hij voor het voetlicht en de mogelijkheden voor de Delfzijlster biljartclubs. De besturen van de zusterverenigingen BCD en De Carambool zijn ook aanwezig.

De Poedel heeft voor volgend jaar, wanneer de club 65 jaar bestaat, een grote wens: de organisatie van Nederlandse Kampioenschappen. Hier wordt op dit moment druk aan gewerkt.