Week lang oogstdankfeest in Roodeschool

ROODESCHOOL - In de week van 29 oktober tot 4 november wordt er een OogstDankFeest gehouden voor alle inwoners van Roodeschool e.o.

Dit heeft te maken met de viering van dankdag op 1 november. De eerste keer dat dit OogstDankFeest is gehouden, is nu drie jaar geleden. Joop van den Akker is een van de initiatiefnemers van dit evenement. Omdat dat alleen maar één dag is en vaak ook alleen maar een kerkdienst op een avond, vonden we dat wel een beetje summier. In de bijbel wordt, naar aanleiding van het binnen halen van de oogst, opgeroepen uitbundig feest te vieren. Daarom is besloten er iets meer van te maken dan één kerkdienst. En daarom is er een heel programma opgesteld, dat de hele week beslaat.” Zo zijn er een versper op de maandagavond 30 oktober om 19.30 uur, een gezamenlijke maaltijd voorafgaande aan de dienst in de kerk op de woensdag 1 november om 17:30 uur.

Voor alle inwoners is er donderdag 2 november van 9:30 tot 11:30 uur een gezellige morgen met spelletjes. Ook kan er een rondrit per auto worden gemaakt, om zo de veranderingen in de omgeving eens van nabij te kunnen bekijken, zoals de in aanbouw zijnde stations in Roodeschool en de Eemshaven. Voor de jeugd is er een ‘Heel Roodeschool bakt’ op vrijdagavond 3 november, met een kwis en een spellencircuit. De week wordt zaterdag 4 november afgesloten met een sing-in in samenwerking met het koor Testify. Alle activiteiten worden gehouden vanuit de GKv Roodeschool, maar zijn voor iedereen gratis mee te maken.