Thema-avond over de Tempel in Jeruzalem

APPINGEDAM - In de Nicolaïkerk in Appingedam wordt donderdag 26 oktober om 20.15 uur een thema-avond over de Tempel in Jeruzalem gehouden.

Het terrein van de tempel van Jeruzalem is niet groter dan een voetbalveld met daarop een stenen clubhuis van twee verdiepingen. Toch is het al drieduizend jaar voor Joden, Christenen en moslims bijna de meest heilige plek ter wereld, de plek waar ooit koningen David en Salomo een huis voor hun God bouwden. Een plek die verwoest, vervloekt en omstreden is, maar ook herbouwd, bezongen en tot op de dag van vandaag het focuspunt van gebed en dromen.

Tijdens deze avond wordt gekeken naar hoogte- en dieptepunten uit de bijzondere geschiedenis van deze plaats, niet alleen zoals we die in de Bijbel vermeld vinden, maar ook in de perioden daarvoor en daarna.

De avond wordt geleid door Dr. Michaël N. van der Meer en Vincent Hensen. Van der Meer is docent Oude Testament, Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam en docent aan het Hermann Wesselink college in Amstelveen. Hij leidde al drie maal eerder een thema-avond in Appingedam. Vincent Hensen is cantor en organist in Appingedam. Hun samenwerking betekent dat ook dit jaar de avond bestaat uit luisteren, meedenken en zingen.

De organisatie is in handen van Protestantse Gemeente Appingedam, Hervormde Gemeente Tjamsweer en de Protestantse Gemeente Garrelsweer-Winneweer- Wirdum

De toegang is gratis.